Cos de cumparaturi Cos 0 Produs Produse (gol)

Nici un produs

To be determined Livrare
0,00 RON Total

Comanda

Produsul a fost adaugat cu succes in cosul de cumparaturi
Cantitate
Total
Exista 0 elemente in cosul de cumparaturi Exista 1 articol in cosul dvs.
Total produse
Total transport   To be determined
Total
Continua cumparaturile Finalizeaza cumparaturile
Pret redus! Caju Organic, 250 g

Caju Organic, 250 g

38,60 RON taxe incluse

-3,86 RON

34,74 RON taxe incluse

5060308820262

Produs nou

EverTrust

+

Mai multe informatii

Nucile caju sunt semintele care adera la partea de jos a merelor–caju, fructele copacului caju, originar din zonele costale de Nord-Est ale Braziliei. In Brazilia si Caraibe merele–caju sunt considerate o delicatesa. Coaja nucilor caju contine un balsam care se foloseste la fabricarea insecticidelor si emailurilor, de aceea trebuie indepartat. Dupa indepartarea acestui balsam, nucile caju sunt comestibile.



Caju (Anacardium occidentale) face parte din aceeasi familie cu mango si fisticul.



BENEFICII ASUPRA SANATATII



Nucile caju prezinta un continut ridicat de cupru, mangan, magneziu si fosfor.



Spre deosebire de alte nuci, caju prezinta un continut scazut de grasimi, dintre care aproximativ 75% sunt acizi grasi nesaturati, iar dintre acestia cea mai mare parte este reprezentata de acidul oleic. Acidul oleic este grasimea sanatoasa mono-nesaturata ce se gaseste si in uleiul de masline. Acidul oleic ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare, chiar si in randul diabeticilor. Intr-o dieta saraca in grasimi, adaosul de grasimi mono-nesaturate ajuta la scaderea nivelului de trigliceride (grasimile din sange), care sunt asociate cu un risc crescut de aparitie a bolilor de inima.



Continutul antioxidant din caju explica beneficiile cardio-protective ale acestuia. Consumul de caju scade riscul aparitiei bolilor de inima.



Cuprul este esential in dezvoltarea oaselor si productia melaninei (pigmentul din piele si par). Deficitul de cupru este unul dintre factorii de risc pentru cancerul de colon. Alte probleme asoaciate lipsei de cupru sunt osteoporoza, artrita, anomalii cerebrale, nivel ridicat de colesterol „rau”, batai neregulate ale inimii. Un sfert de cana de caju reprezinta 38% din doza zilnica recomandata de cupru.



Magneziul este, de asemenea, necesar pentru sanatatea oaselor si ajuta la reglarea tonusului muscular si al nervilor. Deficitul de magneziu poate contribui la hipertensiunea arteriala, contractii musculare, migrene si oboseala. Un sfert de cana de caju reprezinta 25% din doza zilnica recomandata de magneziu.



Consumul de caju ajuta la pierderea in greutate si scade riscul ingrasarii.



Atentionare! Nu se recomanda consumul de caju de catre persoanele alergice la nuci sau cu probleme la rinichi si vezica biliara



MOD DE ADMINISTRARE



Nucile caju se pot consuma ca atare, sub forma de unt sau in combinatie cu alte alimente. Se pot amesteca in salate, in paste, iaurt sau dulciuri.



Se recomanda pastrarea nucilor caju in recipiente inchise ermetic, in frigider.



*Acest produs este organic si crud, fiind certificat de Soil Association UK.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment

Trebuie sa Review