Cos de cumparaturi Cos 0 Produs Produse (gol)

Nici un produs

To be determined Livrare
0,00 RON Total

Comanda

Produsul a fost adaugat cu succes in cosul de cumparaturi
Cantitate
Total
Exista 0 elemente in cosul de cumparaturi Exista 1 articol in cosul dvs.
Total produse
Total transport   To be determined
Total
Continua cumparaturile Finalizeaza cumparaturile

Pudra de Amla, 100 gr

12,90 RON taxe incluse

EL-6424414017203

Produs nou

Mayam

Aduce beneficii părului și scalpului: este hrănitor și fortifiant, promovează creșterea părului stimulând rădăcina, combate încărunțirea prematură şi mătreața. Pentru ten este purifiant, astringent, vitaminizant și tonic.

Mai mutle detalii

Mai multe informatii

Amla este o pudră ce se obține din fructul arborelui Emblica Officinalis. Fructul de amla, cunoscut și sub numele de coacăze indian, este un fruct comestibil extrem de bogat in vitamina C. Nu numai fructul, dar toate celelalte părți ale plantei sunt folosite pe scară largă în medicina ayurvedică indiană în scopuri terapeutice și cură de ceai ca tonic general, revigorant și purificator. Conținutul de vitamina C al fructului de Amla este de 20 de ori mai ridicat decât al portocalei și se absoarbe foarte bine. Datorită acestora, științele moderne recunosc efectele amlei asupra sănătății umane. În cosmetică se folosește fructul proaspăt sau uscat.

Fructul de Amla uscat și transformat în pudră fină aduce beneficii părului și scalpului: este hrănitor și condiționator, furnizează volum și vigoare, promovează creșterea părului stimulând rădăcina părului, previne unele infecții ale scalpului și controlează încărunțirea prematură. Pentru ten este purifiant, astringent, vitaminizant și tonic.

Amla se poate folosi alături de henna neutră (cassia) pentru intensificarea nuanței, alături de henna roșcat pentru a-i tempera roșul, obținând o nuanță mai rece (1 parte amla + 2 părți henna roșcat) sau cu shikakai pentru curățirea și condiționarea părului (1/2 amla+1/2 shikakai). Nu se recomandă combinarea cu henna negru (indigo), deoarece mediul acid reduce efectul acesteia.
Avertisment: aplicat cu regularitate sub formă de mască închide la culoare părul blond sau șaten deschis.

amla

Alte denumiri: Phyllanthus emblica, Indian Gooseberry, Emblic Myrobalan, Amalakai, agrișe indiene

Metoda de obţinere: fructele coapte sunt culese manual, sunt uscate la aer, apoi măcinate

Pudra de Amla CONŢINE:

  • vitamine, în special C
  • tanini
  • flavonoide
  • acizi, enzime


Zona geografică de provenienţă
: 
India

Prezentare: pudră fină de culoare marnie, miros caracteristic acidulat

 

Amla pentru PĂR

  • excelent tonic capilar
  • regenerant, stimulează creșterea părului
  • combate mătreața
  • controlează într-o oarecare măsură căderea părului
  • întărește rădăcina părului
  • previne în multe cazuri încărunțirea prematură
  • conferă volum, vigoare și strălucire firelor de păr
  • îmbunătățește structura firelor păr
  • hrănește părul și-l ajută să rețină apa

 

RECOMANDĂRIpentru par

  • căderea părului
  • păr gras
  • mătreață
  • păr încărunțit prematur
  • păr tern
  • aplicații regulate pe păr închis la culoare
  • sporește acțiunea coloranților cu nuanțe închise

 

UTILIZARE

  • sub formă de pastă preparată proaspăt: aplicată ca atare sau împreună cu alte ingrediente, ca mască de păr
  • sub formă de macerat apos: maceratul se constituie ingredient în creme capilare, loțiuni tonice, șampoane
  • sub formă de macerat uleios (ulei de amla): ulei pentru masajul scalpului, ulei de păr
  • se poate folosi și sub formă de infuzie, însă aici trebuie ținut cont de pierderea vitaminei C
 

Amla pentru TEN

  • astringent, restrânge poriipentru ten
  • tonic
  • antiage, regenerator
  • vitaminizant
  • curăță tenul
  • purifiant
  • conferă pielii suplețe și fermitate
  • protejează împotriva poluării mediului
  • antioxidant

 

RECOMANDĂRI

  • potrivit pentru orice tip de piele, în special pentru tenul gras
  • ten acneic
  • ten tern, devitalizat
  • ten matur

 

UTILIZARE

  • sub formă de pastă preparată proaspăt: aplicată ca atare sau împreună cu alte ingrediente, ca mască de ten
  • sub formă de macerat apos: maceratul se constituie ingredient în tonic astringent, cleanser sau loțiune purifiantă
  • sub formă de macerat uleios (ulei de amla): ca fază uleioasă într-o cremă, ca atare pentru masaje revigorante

 

produsele naturale folosite in cosmetica

folosire in cosmetica

CUM SE PREPARĂ și SE APLICĂ MASCA

Se amestecă pudra de Amla cu apă caldă cât să se obțină o pastă omogenă care nu curge.

Pe păr: în timp ce se răcește pasta, se umezește părul și scalpul. Se aplică pasta prin masare și se lasă să acționeze 10-15 minute (jumătate de oră pentru cele mai bune rezultate). Se clătește abundent folosind doar apă sau puțin șampon blând, lichefiat. Folosită individual ca mască de păr nu închide părul decât dacă este folosită regulat, mult timp.
Pentru păr vopsit este indicat a se efectua un test pe o șuvită înainte de folosire.

Pe ten:
 pasta se prepară similar ca pentru păr, eventual ceva mai fluidă. În pasta care se aplică în mod clasic sub formă de mască pentru ten, se mai pot încorpora ingrediente active specifice. În loc de apă se poate folosi apă florală adecvată tenului.

 

CUM SE REALIZEAZĂ MACERATUL APOS

  • recomandăm prepararea unui volum pe care-l folosiţi proaspăt
  • concentraţia maceratului este optimă la 10%, asta înseamnă 10 gr de pudră de amla la 100 ml de apă minerală plată
  • într-un flacon curat, dezinfectat, se transferă apa şi pudra de amla şi se amestecă prin agitare
  • se lasă la macerat într-un loc răcoros, ferit de lumină; se agită soluţia din când în când
  • după 24 de ore se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • se foloseşte imediat întrucât maceratul se alterează repede

 

CUM SE PREPARĂ ULEIUL DE AMLA

  • se poate prepara mai mult ulei care se poate păstra 3-6 luni în funcție de uleiul de bază ales
  • concentraţia maceratului uleios este optimă la 10%, asta înseamnă 10 gr de pudră de amla la 100 ml de ulei
  • uleiul poate fi susan, caise, migdale, macadamia, jojoba, ricin... sau combinații
  • se lasă la macerat într-un loc răcoros, ferit de lumină; se agită soluţia din când în când
  • după 24-48 de ore (sau chiar 7 zile) se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • se adaugă 0.5% vitamina E
  • uleiul rezultat se poate folosi ca fază uleioasă în creme antiage, creme regenerante și revigorante. Se mai poate folosi ca atare sau cu alte adaosuri (parfumante, esențiale, active liposolubile) pentru masaj corporal, masaj ayurvedic. Uleiul de amla se mai poate aplica sub formă de mască pe tot părul, înainte de șamponare, sau macerat în ulei de cocos și cu un adaos de henna roșcat, pe vârfurile despicate, rupte.

 

pastrarea ingredientelor cosmetice

Păstrare:

  • în mediul ambiant, ferit de lumină şi umiditate

Date de siguranţă:

  • este posibil să apară iritații la persoanele sensibile, pudra fiind bogată în active. Se recomandă un test înainte de prima aplicare pe pliul cotului cu o pastă formată cu puțină apă
  • nu prezintă contraindicaţii în sarcină sau alăptare
  • uz cosmetic

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment

Trebuie sa Review